Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام شاه فضل با بیان اینکه از نگاه فرهنگ شیعی ازدواج با هدف تقویت ایمان و رشد شخصیت دینی انجام می شود گفت: اگر دختر و پسر با این نگاه و هدف ازدواج کنند، همه مسائل و مشکلات زندگی خود را به زیبایی و با لذت تحمل می کنند.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، ازدواج را می‌توان اثرگذارترین رخداد در زندگی زن و مرد دانست؛ رخدادی که اگر به درستی و از روی آگاهی صورت پذیرد، مایه رشد و تعالی زن و شوهر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازدواج در همه ادیان از جمله مسیحیت و یهود، به شکلی متفاوت برقرار می شود و در اسلام، بیش از دیگر دین ها و آیین ها، به مسئله ازدواج توجه شده است، این دین الهی، برای مرد و زن حقوقی جداگانه و متناسب با آنها، برای زندگی شان آدابی نیکو و برای ازدواج، روش و اصولی خاص در نظر گرفته است، تامل در زندگی کامل‌ترین و موفق‌ترین انسان‌های تاریخ، ما را به روش‏ هایی کارآمد و الگوبرداری صحیح از آنان برای نیل به اهداف متعالی سوق می‏ دهد،تمام کسانی که می خواهند در کنار خانواده خود به سوی سعادت قدم بردارند و در این راه نیازمند الگوی مناسبی هستند، می توانند با بررسی زندگی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه  بهترین شیوه ها و منش ها را بیاموزند، لذا در این خصوص با حجت الاسلام « علیرضا شاه فضل» مسؤول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کاشان، گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود.

 

نگاه حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه (س) در امر ازدواج بر چه محورهایی استوار بود؟ و چگونه باید این نگاه در جوانان تقویت شود؟

همه ابعاد زندگی معصومین (ع) برای ما شیعیان الگو بوده و ما وظیفه داریم در زندگی خود تا حد امکان از آنها تبعیت کنیم، چراکه سرنوشت ما با تبعیت از ائمه معصومین (ع) گره خورده است، یکی از مهمترین ابعاد زندگی ائمه (ع) بعد از ازدواج، مسائل خانوادگی آنها است به همین مناسبت مطالبی را در باب ازدواج و تشکیل خانواده از نگاه معصومین با رویکرد توجه به ازدواج امیرالمومنین علیه السلام و فاطمه زهرا سلام الله علیها عرض می کنم.

 

یکی از مهمترین ابعاد این ازدواج پربرکت مسئله «کفویت و همتایی» می باشد،در روایت آمده است: نه برای امیرالمومنین(ع) همتایی به جز فاطمه (ع) بود و نه برای فاطمه همتایی جز امیرالمومنین علی (ع) وجود داشت، همچنین قرآن کریم می فرماید «الطیبات للطیبین و الطیبون للطیبات» منظور این هست که برای ازدواج هر فردی باید در ابتدا فردی را که در ایمان همتای اوست انتخاب نماید و سایر خصوصیت ها نیز بعد از تایید در ایمان لحاظ شود کما اینکه بسیاری از طلاق هایی که امروزه در جامعه شاهد آن هستیم  به دلیل عدم رعایت کفویت در انتخاب همسر می باشد.

 

مسئله دیگری که در این ازدواج پربرکت لحاظ شده است، این است که زن و مرد باید شرایط اقتصادی و اجتماعی یکدیگر را درک نموده و درخواست ها و نیازهای خود را متناسب با توانایی های طرف مقابل خود دنبال کند، پیامبر اکرم (ص) به عنوان پدرعروس از داماد خود سوال می کند که چه چیزی دارید؟ بعد از آنکه امیرالمومنین (ع) دارایی خود را بیان می‌کنند، پیامبر(ص) به ایشان می فرمایند: بخشی از دارایی خود را که نیاز یک مرد مسلمان است برای خود نگهدارید و بخشی را که ضروری نیست، بفروشید و خرج زندگیتان کنید، این مسئله می‌تواند یکی از بهترین الگو ها برای شروع زندگی مشترک باشد، امیرالمومنین علی علیه السلام به عنوان بزرگترین شخصیت بعد از پیامبراکرم (ص) زندگی خود را با حداقل امکانات شروع می کنند و در ادامه زندگی نسبت به تامین سایر نیازهای زندگی خود اقدام می نمایند، یکی از مهمترین مشکلات ازدواج های امروز ما این است که زوجین می‌خواهند تمام آنچه را که پدر و مادرشان در طول زندگی خود به دست آورده اند یک جا در ابتدای زندگی خود داشته باشند که این اشتباه است لذا اگر ما بتوانیم فرهنگ سازی کرده و به جوانان جامعه توصیه کنیم که لازم نیست در ابتدای زندگی تمام مایحتاج خود را داشته باشیم، هم برای پسر تامین و شروع زندگی آسان خواهد بود هم برای دختر.

 

حضرت فاطمه (س) چگونه با وجود مشکلات زیاد هم داخل منزل را مدیریت می کردند و هم فرزندان  خود را به نحو صحیح تربیت می نمودند؟

نکته دیگری که باید به آن توجه شود مسئله تقسیم کار به اقتضای شرایط فرهنگی و اجتماعی است. از آنجا که امیرالمومنین (ع) مسئولیت سنگینی در کنار پیامبراکرم( ص) داشتند لذا فاطمه زهرا( س) تلاش می‌کرند محیط خانه و تربیت فرزندان را به عهده بگیرند تا امیرالمومنین بتواند به مسئولیت های اجتماعی خود عمل کنند. زن و مردی که با یکدیگر ازدواج می کنند باید بدانند تمام موفقیت هایشان برای هر دوی آنها هست نه اینکه مرد یا زن گمان کنند، هر دستاوردی که دارند برای خودشان به تنهایی است ، زن و مرد نباید خود را رقیب یکدیگر بدانند بلکه باید با داشتن هدف مشترک هر دو تلاش کنند تا به اهداف خود دست پیدا کنند در همین زمینه لازم است دختر و پسری که با یکدیگر ازدواج می‌کنند زندگی خود را بر مبنای مشارکت فداکاری و ایثار بنا نمایند و این به معنای آیه قرآن است که می فرماید: «وجعل بینکم موده و رحمه»

 

در دین مبین اسلام هدف از ازدواج و تشکیل خانواده چیست و جوانان امروز چگونه  می توانند با الگوبردری از زندگی معصومین(ع) بر مشکلات زندگی مشترک فایق ایند؟

مسئله دیگر توجه به هدف ازدواج می باشد که از نگاه فرهنگ شیعی ازدواج با هدف تقویت ایمان و رشد شخصیت دینی انجام می شود، اگر دختر و پسر با این نگاه و هدف ازدواج  کنند، تمام مسائل و مشکلات زندگی  خود را به زیبایی و با لذت تحمل می نمایند و مواجهه با مشکلات برایشان آسان خواهد بود، ورزشکاری که می داند تحمل سختی ها او را قوی می کند، سختی ها را با لذت پذیرا می باشد لذا ما باید بدانیم که ساخته شدن انسان و درک فضائل انسانی بدون تحمل و مواجهه صحیح با مشکلات به دست نخواهد آمد بر همین اساس باید عرض کنم که ما باید بیش از آن که نسبت به ازدواج آسان و کم هزینه حساس باشیم باید به زندگی آسان و کم هزینه و هدفمند توجه نماییم، بسیاری از ازدواج ها ولو با هزینه زیاد تشکیل می‌ شود اما چون زوج ها با هدف زندگی آشنا نیستند از ادامه زندگی با یکدیگر منصرف می شوند در زندگی امیرالمومنین علی علیه السلام و فاطمه زهرا سلام الله علیها این مسئله کاملاً مشهود است اگر به تاریخ دقت کنیم، می‌بینیم که زندگی این دو شخصیت بزرگوار به دلیل شرایطی که در پیرامون ایشان حاکم بود به لحاظ اقتصادی و معیشتی با سختی های زیادی مواجه بودند ولی به دلیل داشتن هدف واحد تمامی این مشکلات را تحمل نمودند و بهترین و زیباترین زندگی را برای خود فراهم کردند.

 

قرآن کریم به چه نکات آموزشی در مورد ازدواج فرزندان به والدین  اشاره کرده است؟

نکته دیگری که درآن  قرآن کریم استفاده می‌شود و در سبک زندگی پیامبر اکرم (ص) نیز قابل مشاهده است، این است که در قرآن کریم وظیفه ازدواج فرزندان به عهده والدین قرار داده شده است، در سوره مبارکه نور می‌خوانیم، ای مردان و زنان، فرزندان خود را به ازدواج در بیاورید، امروزه شاهدیم که بسیاری از والدین مانع ازدواج فرزندان خود هستند، بسیاری از دخترها و پسرها آمادگی برای ازدواج دارند اما پدران و مادران آنها بنا به دلایل اقتصادی فرهنگی اجتماعی و امثال آن با ازدواج فرزندان خود مخالفت می کنند که همین مسئله منجر به بروز مشکلات زیادی می شود به نظر می رسد برای تسهیل مسئله ازدواج  بیش از آن که با فرزندان صحبت کنیم باید با والدین آنها حرف بزنیم، در ازدواج امیرالمومنین(ع) و فاطمه زهرا (س) پیامبراکرم (ص) به عنوان یک پدر نقش بسیار موثر و سازنده‌ای ایفا می کردند.

 

برای نهادینه سازی فرهنگ ازدواج آسان و به ویژه سبک ازدواج معصومین (ع) چه اقداماتی لازم است؟

بنابراین ما باید با برگزاری نشست ها و دوره‌های آموزشی برای والدین نسبت به آسان سازی امر ازدواج و تشکیل خانواده تلاش کنیم ضمن اینکه جا دارد اینجا به مسئله اختلافات زن و شوهر نیز اشاره‌ای داشته باشیم، طبق تحقیقات صورت گرفته در مراکز جامعه‌شناسی، بسیاری از طلاق ها منشاء دخالت اشتباه والدین در زندگی فرزندان را دارد. بسیاری از والدین به دلیل عدم آشنایی با شرایط زندگی فرزندان خود و نیز عدم آشنایی با وظایف خود نسبت به فرزندان در زندگی آنها دخالت می کنند و با راهنمایی های غلط باعث افزایش مشکلات زندگی  جوانان می شوند، حضرت زهرا سلام الله علیها هر از چند گاهی که مشکلاتی در منزل پیدا می کردند، نزد پدر می رفتند و از ایشان مشورت می گرفتند و پیامبر اکرم (ص) به عنوان یک پدر ایشان را راهنمایی می کردند تا زندگی خود را مدیریت نموده و شرایط درون خانه را به نحو احسنت اداره کنند، لذا امیدواریم با الگوگیری از زندگی این دو شخصیت بزرگوار بتوانیم زندگی خوب، آسان و پر برکت برای جوانان خود فراهم  کنیم.

 

 

 

 

 

 

 

 

پایان پیام/35

منبع: شبستان

کلیدواژه: سالروز ازدواج حضرت علی ع و حضرت فاطمه س دین اسلام امیرالمومنین علی ازدواج فرزندان امیرالمومنین ع مشکلات زندگی زندگی خود فرزندان خود فاطمه زهرا قرآن کریم زن و مرد زهرا س

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۷۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحمیل ایده یا مشکلات شخصیتی؛ چرا سرمربیان هلندی در فوتبال انگلیس ناکام می‌مانند؟

زمانی فرانک دی بوئر توسط ژوزه مورینیو بدترین سرمربی تاریخ لیگ برتر معرفی شد. اما هموطن‌های دی بوئر نیز عملکرد چندان درخشانی نداشته‌اند. 

طرفداری | طی سالیان اخیر سرمربیان فوتبال هلند عملکرد چندان جالبی در فوتبال انگلیس به ثبت نمی‌رسانند. اتفاقی که باعث شده است لوک ادواردز از تلگراف به بررسی آن بپردازد.

هنگام معرفی رسمی آرنه اسلوت به عنوان سرمربی جدید لیورپول، با توجه به عملکرد متوسط مربیان هلندی در لیگ برتر، تردیدهایی در مورد توانایی او برای تداوم موفقیت‌های یورگن کلوپ به وجود خواهد آمد. اسلوت کار فوق العاده‌ای در فاینورد انجام داده است. تیم او پس از مدت‌ها فصل گذشته اردیویسه را فتح کرد و امسال نیز به قهرمانی جام حذفی دست یافت. او تابستان گذشته به دلایل مشخصی گزینه تاتنهام برای جانشینی آنتونیو کونته بود. مرد هلندی تحسین بسیاری را دریافت می‌کند. با این حال، فاینورد در فصل جاری پشت سر آیندهوون در رتبه دوم قرار می‌گیرد. فصلی که آژاکس به عنوان موفق‌ترین تیم تاریخ لیگ هلند، عملکرد کابوس‌واری داشته است. با بررسی عملکرد سرمربیان هلندی در فوتبال انگلیس، به الگوی مشخصی می‌رسیم.

بهترین عملکرد در بین سرمربیان هلندی لیگ برتر انگلیس:

نام سرمربی تعداد بازی  برد تساوی باخت  نرخ پیروزی
اریک تن هاخ  72 39 12 21 %54
گاس هیدینک  34 18 12 4 %53
لوئیس فن خال  76 39 19 18 %51
رونالد کومان  123 55 27 41 %45
رود گولیت  104 51 26 37 %39
مارتین یول  202 75 51 76 %37
رنه مئولیستین 13 3 1 9 %23
دیک ادووکات  17 3 6 8 %18

 حتی آن مربیانی که تا حدودی موفق بوده‌اند، دوران طولانی‌مدتی در لیگ برتر نداشته‌اند. تنها مارتین یول، سرمربی سابق تاتنهام و فولام، توانسته بیش از ۲۰۰ بازی در لیگ برتر را تجربه کند. در واقع، تاریخ به ما نشان می‌دهد با وجود موفقیت بازیکنان سرشناس هلند در فوتبال انگلیس، سرمربیان این کشور در لیگ برتر با مشکل مواجه می‌شوند. همه آن‌ها شخصیت‌های متفاوت با نقاط قوت و ضعف مخصوص خودشان را داشتند. برخی حداقل در ابتدا تاثیر مثبتی روی تیمشان اعمال کردند، اما گاس هیدینک، لوئیس فن خال، رونالد کومان، دیک ادووکات، رود گولیت و البته اریک تن هاخ، همگی در اندازه‌های مختلف، نتوانستند موفقیت‌های قبلی خود را تکرار کنند. 

فقط تن هاخ نیست که با وجود دست و پا کردن نامی بزرگ برای خود در آژاکس، در پیاده‌سازی ایده‌هایش در منچستریونایتد به مشکل برخورده است. فصل اول او در اولدترافورد با کسب سهمیه لیگ قهرمانان و قهرمانی در لیگ کاپ همراه شد، او در فصل دوم برای دومین بار متوالی به فینال اف‌ای کاپ رسیده اما در این لحظه برای حفظ شغلش می‌جنگد. اگرچه برخی انتقادات از عملکرد او می‌تواند اغراق‌آمیز باشد. با توجه به جایگاهی که آرنه اسلوت قرار است در آن قدم بگذارد، آیا عملکردی مشابه برای او در لیورپول مورد قبول قرار می‌گیرد؟ بعید به نظر می‌رسد تنها یک جام لیگ کاپ طی دو سال ابتدایی با توجه به دستاوردهای کلوپ و کیفیت تیمی که به ارث خواهد برد، به عنوان موفقیت تلقی شود.

منصفانه نگاه کنیم با وجود این که اریک تن هاخ در فینال جام حذفی با برنده سریالی به اسم پپ گواردیولا مواجه خواهد شد، او شانس کسب دومین جام دورانش در اولدترافورد را دارد. طی دوران 11 ساله پسافرگوسن، تنها ژوزه مورینیو در منچستریونایتد موفق‌تر عمل کرده است. آرنه اسلوت در چنین محیطی گام می‌گذارد. با ذکر این نکته که تن هاخ نسبت به او در لیگ هلند موفق‌تر عمل کرده است .مربیان هلندی با وجود موفقیت‌های کوتاه‌مدت نمی‌توانند عملکردشان را ادامه دهند. لوئیس فن خال در منچستریونایتد جام برد. گولیت با چلسی اف‌ای کاپ را فتح کرد و با نیوکاسل نیز به فینال رسید. کومان با ساوتهمپتون ششم شد.

شخصیت رک هلندی منجر به تنش می‌شود

اینکه چرا مربیان هلندی در لیگ برتر انگلیس موفق نبوده‌اند، عجیب به نظر می‌رسد، چرا که در نگاه اول آن‌ها شاید تطابق بیشتری با فرهنگ انگلیس داشته باشند. با توجه به فراوانی انگلیسی‌زبانان در هلند، مشکل زبان کمتر وجود دارد و هیچ یک از مربیان ذکر شده در بالا برای برقراری ارتباط با بازیکنان به مترجم نیاز نداشتند. با این حال، صراحت لهجه هلندی‌ها شاید با برخی از بازیکنان سازگار نباشد. آن‌ها در صحبت‌های خود بسیار رک و صریح هستند. هنگامی که این موضوع را با رویکرد سنتی و سختگیرانه در سبک مربیگری ترکیب کنید، منجر به ایجاد تنش خواهد شد. 

بازیکنان نیوکاسل که برای گولیت بازی می‌کردند، می‌گویند تکبر و نداشتن مهارت‌های مدیریت بازیکنان توسط گولیت، عامل شکست او در سنت جیمز پارک بود، نه تاکتیک‌ها یا دانش فوتبالی او. هرچه کمتر در مورد دوره کوتاه و فاجعه‌بار فرانک دی‌بوئر در کریستال‌پالاس صحبت شود، بهتر است. اما به عنوان یک نکته کلی، شاید دلیل ماندگاری کوتاه‌مدت مربیان هلندی در لیگ برتر این باشد که بازیکنان با تبدیل همکاری سرمربی هلندی از ماه به سال، دیگر نمی‌توانند با او ادامه دهند. همچنین حس شوخ‌طبعی در هلند با انگلستان بسیار متفاوت است. این ممکن است موضوعی به نظر کوچک برسد، اما در رختکن و تمرینات، شوخ‌طبعی برای روحیه تیمی مهم است.

تصور اینکه هر یک از مربیان یاد شده برای کاهش تنش با بازیکنان و کارکنان خود، شوخی و خنده‌ای داشته باشند، دشوار است. آیا ممکن است شما محیطی را ایجاد کنید که برای پرورش بازیکنان این لیگ بیش از حد دشوار و طاقت‌فرسا باشد؟ شاید این موضوع به نحوه مربیگری فوتبال در هلند مربوط باشد. برای کشوری با تنها 17.7 میلیون جمعیت، هلند همیشه در زمینه کیفیت بازیکنانی که پرورش می‌دهد، فراتر از حد انتظار ظاهر شده است. بخش زیادی از این موفقیت به خاطر نحوه پرورش بازیکنان از سن کم و تمرکز بر توانایی فنی به جای قدرت بدنی و آمادگی جسمانی است. روش‌های تمرینی برای بازیکنان بزرگسال نیز مشابه است. همه بازیکنان از اینکه به آن‌ها گفته شود کجا بایستند، کجا پاس بدهند، کجا با جزئیات ریز بدوند، لذت نمی‌برند.

تفاوت ظریف اما اساسی بین تحمیل ایده‌ها و انتقال آن‌ها وجود دارد. هلندی‌ها تمایل دارند باور کنند که راه آن‌ها تنها راه است؛ این که یک راه درست برای بازی وجود دارد و آن راه، ایده‌های آن‌هاست که بر مبنای فوتبال مدرن پایه‌گذاری شده است. منصفانه اگر بگوییم، با توجه به میراث یوهان کرایف و آژاکس و تاثیر ماندگار آن‌ها بر نحوه بازی، مربیان هلندی نیز به درستی به این موضوع اشاره می‌کنند .احتمالا و با وجود این که یک دیدگاه جسورانه محسوب می‌شود، بازیکنان لیگ برتر انگلیس نمی‌توانند با رویکرد سرمربیان هلندی کنار بیایند. 

موضوع دیگری به اسم مردانگی و غرور مردانه هم وجود دارد. سارینا ویگمن، سرمربی هلندی تیم ملی زنان انگلیس، موفق‌ترین سرمربی فوتبال سه‌شیرها است. او در سال ۲۰۲۲ قهرمان یورو شد و در سال ۲۰۲۳ به فینال جام جهانی رسید. رویکرد او بسیار کلی‌نگرتر است. او از بازیکنانش مراقبت می‌کند، روابط شخصی قوی‌ای می‌سازد، به شخصیت بازیکن به اندازه‌ی فوتبال اهمیت می‌دهد. او به جای دیکته کردن، آموزش می‌دهد. بازیکنان انگلیس او را دوست دارند. شاید آرنه اسلوت بهتر است به جای تحمیل ایده‌هایش، با فراهم کردن آزادی عمل، خلاف سیاست هموطنانش، در لیگ برتر موفق شود. گاهی اوقات، چیزی فراتر از دانش فوتبال منجر به موفقیت می‌شود.

 

به قلم لوک ادواردز برای تلگراف

از دست ندهید ????????????????????????

جای خسرو حیدری بودم پیشنهاد منچسترسیتی را قبول می‌کردم! مرد هزار چهره؛ یورگن کلوپ مشاور مالی شد (فیلم) خوشحالی باورنکردنی جیمی کرگر در دیوار زرد! (فیلم) لیونل مسی در شکل‌وشمایلی که هرگز ندیده‌اید! (عکس)

دیگر خبرها

  • عکس | طلبه ها اینگونه زندگی می‌کنند
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • انجام موفق ۲ عمل اهدای عضو در مشهد به ۵ نفر زندگی دوباره بخشید
  • پایان پیکار‌های ووشو جوانان دختر مازندران در بابلسر
  • ۸ دستاورد علمی برپایی رویداد صدرا در دانشگاه آزاد بوئین‌زهرا
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • مشهد در سوگ ششمین ولی مسلمین/عطر شهادت در اجتماع صادقیون پیچید
  • تحمیل ایده یا مشکلات شخصیتی؛ چرا سرمربیان هلندی در فوتبال انگلیس ناکام می‌مانند؟
  • ارزش واقعی چیزها را به کودکان نشان دهید نه قمیت آنها را ( + راهکارها و پیامدها)