Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی‌ریز ضرورت ارائه راهکار برای رفع موانع ازدواج جوانان را امری کلیدی دانست که باید توسط کارگروه‌های تخصصی در دانشگاه‌ها مورد بررسی، ارزیابی و کنکاش قرار گیرد.

سیدمحمدرضا رئیس‌السادات در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در نی‌ریز با بیان این موضوع که ازدواج مولای متقیان حضرت علی(ع) و سرور زنان دو عالم حضرت فاطمه(س) از رخدادها و اتفاقات مهم در تاریخ تشیع است، اظهار کرد: از آنجا که سلسله امامان شیعه، حاصل و ثمره این پیوند آسمانی است، این رخداد میمون و خجسته از اتفاقات برجسته در تاریخ تشیع محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این موضوع که ازدواج این دو بزرگوار در کمال سادگی برگزار شد، افزود: براساس منابع روایتی پیش از حضرت علی(ع)، برخی دیگر از صحابه و انصار نیز تمایل خود را برای ازدواج با حضرت فاطمه(س) اعلام کرده اما با مخالفت پیامبر(ص) روبه‌رو شده بودند؛ اما وقتی علی(ع) برای این امر مقدس اقدام کردند، خواسته خود را این‌گونه بیان کردند: «پدر و مادرم فدای شما، وقتی خردسال بودم مرا از عمویتان ابوطالب و فاطمه بنت‌اسد گرفتید و با غذای خود و به اخلاق و منش خود مرا بزرگ کردید. نیکی و دلسوزی شما درباره من از پدر و مادرم بیشتر و بهتر بود. تربیت و هدایتم به دست شما بوده و شما ای رسول خدا، به خدا سوگند ذخیره دنیا و آخرتم هستید.‌ ای رسول خدا! اکنون که بزرگ شده‌ام، دوست دارم خانه و همسری داشته باشم تا در سایه انس با او، آرامش یابم. آمده‌ام تا دخترتان فاطمه را از شما خواستگاری کنم. آیا مرا می‌پذیرید؟»

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی‌ریز ادامه داد: در روایت آمده که چهره پیامبر(ص) مانند گل شکفته شد. گویا انتظار این لحظه را می‌کشید. خوشحال شد؛ ولی جواب قطعی را برعهده فاطمه (س) گذاشتند.

رئیس‌السادات توضیح داد: پیامبر(ص) ماجرای خواستگاری علی(ع) را برای دخترش بازگو کردند، خانه ناگهان غرق در سکوت شد و حضرت فاطمه (س) از سر حیا ساکت مانده و حرفی نزدند. به ناگاه بانگ تکبیر پیامبر(ص) بلند شد: «اللّه‌اکبر! فاطمه راضی است. سکوت او نشانه رضایت اوست.»

وی با اشاره به این موضوع که در مسئله مهریه نیز پیامبر(ص) امر را بسیار ساده گرفتند، عنوان کرد: پیامبر(ص) از داماد آینده‌‌شان پرسیدند «آیا برای این ازدواج اندوخته‌ای داری؟» علی (ع) پاسخ داد «شما از وضعیت من به خوبی آگاهید. تمام دارایی من شمشیر، زره و شتر آبکشم است». پیامبر(ص) فرمود: «شمشیرت را برای جهاد در راه خدا نیاز داری؛ شتر هم برای انجام کار‌های روزمره و امرار معاش می‌خواهی؛ ولی این زره (پیراهن جنگی) را بفروش و پولش را برایم بیاور». علی(ع) زره را به 500 درهم فروخت و پول را به‌عنوان مهریه همسرش نزد پیامبر(ص) آورد تا برای ازدواج‌شان هزینه کند. به این ترتیب مهریه برترین بانوی دنیا تعیین شد و این مبلغ به‌عنوان سنت قرار گرفت و هریک از اهل بیت(ع) میزان مهریه همسران خود را به همین مقدار مشخص می‌کردند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی‌ریز با بیان این مطلب که جوانان ما باید در زندگی این نمونه‌های اخلاقی را اسوه و الگوی خود قرار دهند، تصریح کرد: البته امروزه رویکرد به مادیات و تجمل‌گرایی، شانه خالی‌کردن از پذیرش مسئولیت و سلب آزادی‌های فردی پس از ازدواج، مشکلات اقتصادی و سرایت فرهنگ مبتذل غرب به کشور، آسیب‌های فضای مجازی و سطح توقع بالای خانواده‌ها برای ازدواج فرزندان‌شان منوط به داشتن خانه، ماشین و جهیزیه از عوامل مهمی است که موجب ازدواج‌گریزی جوانان یا ازدواج در سنین بالا می‌شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر این موضوع که باید به پدیده ازدواج‌گریزی جوانان و ازدواج در سنین بالا توجه جدی شود، تأکید کرد: بررسی عوامل مختلف این معضل اجتماعی یک امر حیاتی و کلیدی است و باید کارگروه‌های علمی و تخصصی در مراکز آموزش علمی تشکیل شود و تمام عوامل این پدیده توسط کارشناسان و استادان مورد کنکاش و بررسی قرار بگیرد و راهکارهای نوین که با شرایط و اقتضائات کنونی جامعه تطابق دارد، ارائه شود.

انتهای پیام/4103/

منبع: آنا

کلیدواژه: کارگروه های تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی ریز کارگروه های تخصصی دانشگاه ها موانع ازدواج جوانان دانشگاه آزاد اسلامی پیامبر ص نی ریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۹۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسامی دعوت شدگان به اردوی تیم ملی فوتسال بانوان

 

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، اردوی تدارکاتی تیم ملی فوتسال بانوان ایران از ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت ماه در تهران برگزار می‌شود؛ فروزان سلیمانی سرمربی تیم ملی اسامی بازیکنان دعوت شده به اردو را به شرح زیر اعلام کرد:
مبینا ملاآقایی، فرزانه توسلی، نگارسادات یعقوبی، مریم سید، مبینا پروینی (تهران)
هما آقایی پور، معظمه سنجری (کرمان)
سحرزمانی، نازنین استکی فر (اصفهان)
فاطمه رحمتی، محدثه محمدی (زنجان)
فرشته خسروی، الهام عنافچه، طاهره مهدی پور، زهرا کیانی منش (خوزستان)
مارال ترکمان (البرز)
مهتاب بنایی (فارس)
نسترن مقیمی، کیمیا رحیمی نیا، نسرین قمی (مازندران)
فاطمه حسینی (خراسان رضوی)
سارا شیربیگی (کرمانشاه)
مهدیه محمودی نیا (کهگیلویه و بویراحمد) زینب امیری (چهارمحال بختیاری)
­

دیگر خبرها

  • ثبت ۳ هزار و ۵۰۰ قهرمان پیشنهادی از سوی مخاطبان در کردستان
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق
  • کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود
  • دومین نشست «عصابیفکن» برگزار شد
  • اسامی دعوت شدگان به اردوی تیم ملی فوتسال بانوان
  • شاعران در استقبال از غزل رهبری سرودند
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است
  • بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران/ لزوم تطبیق طرح با شرایط امروز جمعیتی
  • اگر جامعه فرهنگی آگاه باشد آن جامعه به پیروزی می‌رسد