Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام حمید بهاری پیش از ظهر دوشنبه در جلسه هماهنگی برنامه‌های سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) که در فرمانداری شهرستان انگوت برگزار شد اظهار کرد: ازدواج حضرت علی و فاطمه بهترین پیوند مبارک است که سبب گسترش نسل پیامبر اکرم (ص) در کمال سادگی، صفا و صمیمیت انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویی گفت: نکته بسیار مهم در این ازدواج بحث «کُفویت» و همسان بودن است که اگر چه مراتب معنوی آن از درک ما خارج است اما مراتب ظاهری آن هم قابل توجه است. پیام این ازدواج برای ما این است که همسان بودن، متناسب بودن و اصطلاحاً همکف بودن طرفین ازدواج سبب خوشبختی می‌شود اگرچه در یک زندگی انواع دشواری‌ها و مشکلات هم پیش بیاید کما اینکه حضرت زهرا (س) و حضرت امیرالمؤمنین (ع) خوشبخترین زوج عالم بودند در حالی که سختی‌های فراوانی را هم متحمل شدند.

این مسئول افزود: ازدواج از منظر دین مبین اسلام یک امر پر اهمیت است اما در شرایط کنونی با چالش‌های متعددی روبه‌رو شده است.

حجت‌الاسلام بهاری تصریح کرد: برای داشتن یک زندگی عالی و تقدیم بهترین فرزندان به یک جامعه اسلامی جوانان باید حضرت علی و فاطمه زهرا (س) را الگو و سر مشق شأن قرار دهند چرا که حضرت علی و فاطمه زهرا خوشبخت‌ترین زوج‌های عالم هستی می‌باشند.

وی خاطر نشان کرد: امروز متأسفانه مراسم ازدواج نه تنها مطابق سنت پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) به‌عنوان یک الگو نیست، بلکه بسیاری از رسوم غیر مشروع و نامعقول در آن رواج یافته و سادگی جای خود را به تجمل گرایی داده است.

وی بابیان اینکه پیوند مبارک ازدواج که بیشتر یک امر معنوی است، امروزه جای خود را به یک معامله و داد و ستد مادی داده و رنگ تجمل گرایی به خود گرفته است. اظهار داشت: مراسم‌های عروسی امروزی که در آن رقص و پایکوبی، ساز و آواز و مصارف گزاف، مهریه زیاد و همچنین جهیزیه بالا نبود معنی و مفهومی ندارد، در حالی که رسول گرامی اسلام (ص) تاکید می‌کند که بهترین زن کسی است مهریه و مصارف او کم اما زیبا است.

این مقام مسئول ادامه داد: امروز باید تلاش شود تا مراسم ازدواج خیلی آسان و ساده برگزار شود تا زمینه ازدواج جوانان فراهم شود، اما متأسفانه به خاطر تجملات و هزینه‌های کمرشکن خیلی از جوانان قادر به ازدواج نمی‌باشند و این امر مشکلاتی را در جامعه ببار آورده است.

وی ضمن بیان نکاتی پیرامون ازدواج موفق، اظهار داشت: اگر می‌خواهیم که ازدواج موفق باشد باید به نکات زیر توجه کنیم: قبل از ازدواج، طرفین تحقیق و بررسی کامل را درباره یکدیگر انجام دهند. در ازدواج رضایت هر دو طرف لازم است و نباید ازدواج اجباری صورت گیرد. هزینه‌های سنگین را بر جوانان تحمیل نکنیم تا در اول زندگی دچار مشکلات مادی و بدهکاری نشوند.

حجت‌الاسلام بهاری تاکید کرد: ازدواج باید در چارچوب اسلام برگزار شود و از هر گونه اعمال منکر در مراسم ازدواج خودداری شود. خانم‌ها حجابشان را رعایت کنند چون یکی از عوامل مهم که منجر به اختلاف می‌گردد و حتی به جدایی کشیده می‌شود بی بند و باری در پوشش اسلامی است.

عضو شورای فرهنگ عمومی شهرستان گرمی در پایان تاکید کرد: جوانان نیاز به حمایت دولت، مسئولان، خانواده‌ها و بخصوص افراد خیر دارند. باید که در کنار خیران مدرسه ساز و بیمارستان ساز، خیرانی هم داشته باشیم که خانه‌هایی برای جوانان بسازند و مدتی در اختیار تازه ازدواج کرده‌ها بگذارند تا چند سالی در هزینه‌های مسکن آنها صرفه جویی شود.

وی با ابراز نگرانی از بالا رفتن سن ازدواج جوانان، بروز آسیب‌های اجتماعی را از مهم‌ترین نتایج این امر عنوان کرد و گفت: هر قدر ازدواج جوانان به تأخیر بیفتد شاهد افزایش بیشتر انواع آسیب‌های اجتماعی خواهیم بود. باید با کاستن از هزینه‌هایی مانند تالارها و آرایشگاه‌ها، فیلم، جهیزیه‌های اشرافی، فرهنگ ازدواج آسان را ترویج کنیم و دولت هم با افزایش وام‌های بانکی و ساخت مسکن انبوه ارزان قیمت، به ازدواج جوانان کمک کند.

حقی به اجرای برنامه‌های فرهنگی در هفته ملی حجاب اشاره کرد و گفت: به لحاظ شرایط قرمز کرونایی در شهر اردبیل برنامه‌ها عموماً در فضای مجازی با مشارکت فعالان فرهنگی و تبلیغی اجرا می‌شود اما در کنار این برنامه‌ها ۳ برنامه سخنرانی ویژه بانوان به صورت نمادین در ۳ منطقه شهر اعم از مسجد ۱۴ معصوم دروازه مشگین، مسجد سیدالشهداء (ع) خیابان کشاورز و هیئت الزهرا (س) شهرک سینا با تعداد محدود شرکت کنندگان و رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود.

کد خبر 5256043

منبع: مهر

کلیدواژه: ازدواج آسان شهرستان گرمی اردبیل سازمان تبلیغات اسلامی سبک زندگی اسلامی ویروس کرونا بوشهر آمار کرونا کرمانشاه شیوع کرونا خطبه های نماز جمعه گرگان اردبیل قطعی برق واکسن کرونا ایلام اراک عکس استانها سیستان و بلوچستان ازدواج جوانان برنامه ها حضرت علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۷۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود

به گزارش خبرگزاری مهر، نجم الدین شریعتی مجری و کارشناس رسانه ملی با اشاره به اهمیت بحث فرزندآوری بنا به مصلحت‌های جمعیت شناختی کشور گفت: ما این روزها بیش از هر چیزی نیاز به فراهم‌آوری زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور داریم تا جوانان هم با احساس بهتر و امنیت خاطر بیشتری به بحث ازدواج و فرزندآوری توجه کنند.

وی با اشاره به مناسب بودن چنین طرح‌هایی در عرصه تشویق جوانان گفت: در کنار همه مسائل اقتصادی ما نیاز داریم که به ابعاد فرهنگی توجه شود و دیدگاه‌های مردم نسبت به فرزندآوری مثبت باشد.

وی افزود: البته من خیلی قائل به این نیستم که بگویم تهاجم فرهنگی و نگاه‌های ضدفرهنگی عامل کم‌شدن فرزندآوری در کشور شده اما بی تأثیر هم نیست.

شریعتی با تأکید بر اهمیت تبلیغات مثبت و ایجاد شعارهای مناسب در عرصه فرزندآوری گفت: جوانان ما علاقه مند ازدواج و سپس فرزندآوری هستند، اما در صورتی که امنیت خاطر داشته باشند. این امنیت خاطر از بالا به پایین به جامعه تزریق می‌شود بنابراین نیاز به سیاست‌های صحیح در عرصه فرزندآوری داریم.

وی در پایان یادآوری کرد که کارشناسان زیادی در این عرصه می‌توانند نظر دهند و شرایط جامعه را بررسی کنند.

دولت باید موانع فرزندآوری را رفع کند

همچنین وحید شمسایی سرمربی کنونی تیم فوتسال ایران و بازیگر سابق فوتسال، با تأکید بر تهدیدات میانسالی جمعیت در کشور گفت: این تهدید از خیلی سال‌های پیش شروع شده منتها ما آن را جدی نگرفتیم.

وی گفت: حال این امر تبدیل به یک خطر شده که باید برایش خیلی فکر شود که البته عوامل زیادی هم باعث و بانی آن هستند.

شمسایی با ابراز تأسف نسبت به کسانی که علاقه به تشکیل خانواده و فرزندآوری ندارند، گفت: یک بعد قضیه مالی و اقتصادی است که باید برای زوج‌های جوان و جوانان در شرف ازدواج حل شود تا آنها مسیر درست زندگی خود را پیدا کنند. من همیشه یک مثال فوتبالی می‌زنم آن هم این است که شما ۵۰ سال نمی‌توانید یک تیم ملی را با همان اعضا نگه دارید. بنابراین ما نیاز به تیم نوجوانان، امید، جوان و بزرگسال داریم و اینها مدام باید در این چرخه تغییر کنند.

شمسایی با اشاره به اینکه خیلی افراد متولی هم هستند که سمت تشکیل خانواده و فرزندآوری نمی‌روند، گفت: درست است که این قاعده همه جا وجود ندارد که به خاطر شرایط مالی فرزندآوری کم شده است، من خیلی دوستانم هم هستند که با وجود نداشتن مشکل مالی تمایل به ازدواج و داشتن فرزند ندارند. اما برای آن قشری که نیاز مالی دارند دولت می‌بایست کاری بکند و موانع را از سر راه بردارد.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگاه‌های اجرایی، شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند.

کد خبر 6097872

دیگر خبرها

  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • تعریف ظرفیت‌های مشاوره‌ای برای افرادی که در سن ازدواج هستند
  • برنامه های دهه کرامت حرم حضرت فاطمه معصومه (س) تشریح شد
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • دختران ورزشکار ایرانی یک الگو در کشورهای مسلمان هستند
  • شیوه رفتاری امام صادق (ع) بهترین الگو برای تقریب مذاهب است
  • سجادیه بر سکوی نخست جوانان ایستاد
  • معلمان بهترین الگو برای دانش آموزان خود باشند
  • مجالس شهدا میدان مقدس و اطهر حضرت فاطمه(س) است