Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام و المسلمین علیرضا خاتم کارشناس مذهبی، در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بهترین زن عالم (حضرت زهرا) که به تصریح آیه مباهله به تنهایی مصداق تمام زنان امت اسلام است و به موجب آیه تطهیر، معصوم و دامانش از هر گونه پلیدی مبرا بود، به سن ازدواج رسیده بود و بزرگان و ثروتمندان زمان، برای خواستگاری او صف کشیده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ابوبکر و عمر گرفته تا عبدالرحمن بن عوف و عثمان همگی برای رسیدن به این افتخار بزرگ از یکدیگر پیشی گرفته و برای رسیدن به مقصود، تمام سرمایه خود را پیش کش آوردند، ولی با جواب منفی فاطمه سلام الله علیها روبرو شدند. پیامبر به همگی فرمود: به خدا قسم، من نبودم که شما را رد کرده و مانع از تزویج فاطمه شدم، بلکه خدا خواستگاری شما را نپذیرفت. هیچکدام لیاقت این وصال را نداشته و هم کفو فاطمه سلام الله علیها نبودید.

خدا، فاطمه را خواستگاری کرد

وی ادامه داد: خالق حضرت زهرا که اشراف کامل به جایگاه والای او دارد، برترین خلق خود را برای همسری او انتخاب کرد و فرمود: اگر من علی علیه السلام را خلق نمی‌کردم از حضرت آدم به بعد شوهری که شایسته‌ فاطمه باشد، در روی زمین نبود. خدای متعال، حضرت زهرا را برای امیرالمومنین خواستگاری و جبرئیل را نازل کرد و خطاب به پیامبر گفت: اى محمّد! او را به ازدواج على بن ابى طالب درآور که خداوند، این دو را براى هم پسندیده است. سپس پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله رو به امیرالمومنین علیه السلام کرده و فرمود: «لَوْلَاکَ یا علی لَمَّا کَانَ لفاطمه کُفْوٌ عَلَی وَجْهِ الْأَرْضِ؛ یاعلی اگر تو نبودى، فاطمه را بر روى زمین هم کفوی نبود.»

خواستگاری امیرالمومنین از فاطمه (س)

این کارشناس مذهبی، با اشاره به روایتی اظهار کرد: امیرالمومنین علیه السلام فرمودند روزی نزد پیامبر خدا صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه رفتم و آن بزرگوار هنگامی که مرا دید، لبخند زد و فرمود: یا اباالحسن! آیا برای حاجتی که داری نزد من آمدی؟ من قرابت و سبقت در اسلام و یاری کردن خود را از آن حضرت و جهاد‌هایی که در راه خدا کرده بودم، برای آن حضرت شرح دادم. پیغمبر اکرم صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم فرمود: یا علی راست می‌گویی، مقام تو بالاتر از این است که تذکّر دادی، گفتم: یا رسول الله فاطمه‌ زهراء را برایم تزویج نما. فرمود: یا علی چند لحظه‌ای صبر کن تا من نزد او بروم و نظر او را جویا شوم. پیامبرخدا، نزد فاطمه علیها السلام رفت و به او فرمود: «على بن ابى طالب، کسى است که خویشاوندى، فضیلت و اسلامش را مى شناسى و من از خدا خواسته ام که تو را به ازدواج بهترینِ آفریدگانش و محبوب ترینِ آنان در نزدش درآورد و على از تو خواستگارى کرده است. چه نظرى دارى؟» فاطمه علیها السلام به دلیل حیایی که داشت ساکت ماند و صورتش را برنگرداند و پیامبر خدا نیز، کراهتى در چهره اش ندید. پس حضرت برخاست، در حالى که مى گفت: «اللّه اکبر! سکوت فاطمه [نشانه]رضایت اوست.»

عروسی با دو نوع مهریه

خاتم با اشاره به اینکه دونوع مهریه در این ازدواج مطرح بوده است، گفت: مهریه زمینی نشان از قناعت و ساده زیستی بود و مهریه‌ای آسمانی که نشان از جلالت و شکوه بیکران و عظمت شأن حضرتش بود. مهریه زمینی مبلغ ۵۰۰ درهم که از فروش زره امیرالمومنین علیه السلام فراهم شده بود که در آن زمان مبلغ ناچیزی به حساب می‌آمد. مهریه آسمانی فاطمه‌ اطهر هم در آسمان یک پنجم دنیا، یک سوّم بهشت و چهار نهر که عبارتند از: نهر فرات، نیل در مصر، نهروان و نهر بلخ بود. پس کسی که با بغض فاطمه و فرزندانش، تا قیامت روی زمین راه برود کار حرامی کرده است.

عروسی با دو مراسم عقد

او اذعان داشت: برای بهترین عروس و داماد گیتی دو مراسم عقد با دو عاقد مختلف برگزار شد. مراسم اول در آسمان و توسط خود خداوند و مراسم دوم در مسجد مدینه و توسط پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله منعقد شد. پیامبر به بلال حبشی فرمودند تا مردم را در مسجد جمع کند. آنگاه پیامبر صلی الله علیه و آله بر فراز منبر رفته و فرمودند: جبرئیل بر من نازل شده و از جانب خدا پیام آورد که مراسم عقد ازدواج علی و فاطمه علیهما السلام در عالم بالا و در حضور فرشتگان برگزار شده و دستور داده که در زمین نیز آن مراسم را انجام دهم و شما را بر آن گواه بگیرم. این چنین بود که دو دریای بیکران به وصال یکدیگر رسیده و بهترین خانواده عالم را تشکیل دادند.

عروسی در قرآن

علیرضا خاتم در ادامه گفت: این ازدواج آن چنان با عظمت بود که آیه‌هایی از قرآن به آن اشاره کرده است برای نمونه سه مورد ذکر می شود: ۱- در زمانی که دشمنان خدا و رسول، پیامبر را به نداشتن نسل و ذریه تمسخر می‌کردند خدای متعال سوره «کوثر» را نازل کرده و فاطمه را که خیر کثیر بود به پیامبر عطا کرد و از ثمره این ازدواج آسمانی بود که نسل پیامبر گسترش یافت و تا به امروز ادامه دارد و خاری شد در چشم دشمنان اسلام. ۲- خداوند متعال در سوره فرقان می‌فرماید: «وَهُوَ الَّذِی خَلَق َ مِنَ الْمَاء بَشَرًا فَجَعَلَهُ نَسَبًا وَصِهْرًا وَکَانَ رَبُّکَ قَدِیرًا؛ و اوست آن خدایی که از آب نطفه، آدمی را بیافرید و آن‌ها را به وسیله ازدواج با یکدیگر قرابت و خویشی داد؛ و البته پروردگار تو بر انجام هر عملی تواناست.» علما و مفسرین شیعه و سنی با نقل روایتی از ابن عباس و ابن مسعود و جابر ابن عبدالله و انس ابن مالک و ام سلمه اذعان داشته اند که این آیه در حق پیامبر (صلّی الله علیه و آله) و علی و فاطمه (سلام الله علیهما) نازل شده است؛ چرا که به دستور خداوند رسول خدا دخترش فاطمه را به ازدواج علی علیه السلام درآورد. ۳- خداوند متعال در سوره الرحمن که عروس قرآن است درباره بهترین عروسی عالم می‌فرماید: «مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقِیَانِ… یخَرُجُ مِنهْمَا اللُّؤْلُؤُ وَ الْمَرْجَان؛ خداوند دو دریاى مختلف را در کنار هم قرار داد، در حالى که با هم تماس دارند. از آن دو، لؤلؤ و مرجان خارج مى شود.» در تفسیر این دو آیه، در روایات آمده است که منظور از دو دریا حضرت علی و حضرت فاطمه علیهما السلام و منظور از مروارید، امام حسن و منظور از مرجان، امام حسین علیهما السلام است.

ثمره ازدواج آسمانی

حجت الاسلام و المسمین علیرضا خاتم در آخر خاطرنشان کرد: این پیوند آسمانی در اول ماه ذی الحجه صورت گرفت. ثمره این ازدواج خجسته و میمون، درخت گهرافشان امامت و ولایت است که هدایت مردم و راه رسیدن به کمال از طریق آن‌ها صورت می‌پذیرد و جا دارد یادی کنیم از محسن بن علی علیه السلام؛ ثمری که قبل از شکفته شدن در رحم مادر توسط ضربات دشمنان خدا سقط شد و غمی عظیم بر جان مسلمانان باقی گذاشت.

منبع: الف

کلیدواژه: ی الله علیه و آله علیه السلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۹۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود

حجت الاسلام و المسلمین لطف الله اشراقی استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب ارتباط مسالمت آمیز حضرت صادق(ع) با اهل سنت را از سیره ایشان دانست و اظهار داشت: امام صادق علیه السلام دستوراتی به رهبران مذاهب اسلامی داشتند، از جمله این دستورات به احترام متقابل به یکدیگر ، شرکت در تشییع جنازه یکدیگر و عیادت مرضای همدیگر بروید و تقابل نداشته باشید، ایشان به عنوان منادی وحدت مذاهب اسلامی مطرح هستند و در آن برهه زمان در بین حکومت بنی امیه و بنی عباس ، علوم فقه ،تاریخ و علوم اسلامی در رشته های متفاوت بیان نمودند و باعث شد مسلمانان مرکزیتی برای وحدت داشته باشند و امام صادق علیه السلام را به عنوان یک شخصیت علمی و با تقوا و فرزند پیامبر اسلام صلوات الله علیه قبول داشته باشند و منشاء وحدت و تقریب لحاظ کنند.

وی افزود: امام صادق علیه اسلام می فرمایند: " لولانا ما عرف الله"اگر ما اهل بیت نبودیم ، خداوند شناخته نمی شد، "لولانا ما عبد الله" اگر ما نبودیم ، عبادت خداوند انجام نمی گرفت و این ویژگی در مقام اهل بیت و به خصوص امام صادق علیه السلام وجود داشت که مذهب جعفری و حقائق علوم آل محمد صلوات الله علیهم اجمعین را رواج داند.

حجت الاسلام اشراقی بیان کرد: سیره ایشان در ارتباط با تعامل با اهل سنت ، ایجاد ارتباط مسالمت آمیز به عنوان برادران دینی بوده است و  از صفات بارز امام صادق علیه السلام بصیرت شناسی و جبهه شناسی با نگاه فراجناحی بوده است.

وی ادامه داد: امام صادق علیه السلام در مدینه منوره 4هزار شاگرد در حوزه علمیه خود داشتند که از بین این 4هزار نفر ، 17 نفر با بصیرت و ولایت مدار وجود نداشت، شخصی نزد امام آمد و عرض کرد ، شما با این تعداد شاگرد چرا قیام نمی کنید ، امام فرمود: اگر به تعداد انگشتانم یار داشتم ، قیام می کردم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: عبدالله بن ابی یعفور یکی از محدثین و راویان می باشند که بدلیل مریضی مبتلا به شرب خمر بوده است، نزد امام آمد و عرض کرد من مریض هستم و اجازه بفرمائید من شروع کنم به استفاده از مشروب که ایشان فرمودند: خیر ، این شیطانی است که موکل تو شده است و اگر تو اراده کنی او مایوس می شود، او قسم خورد وگفت: "والله لا اشرب من..." و به امام عرضه داشت اگر شما اناری را به نیم کنید و نیمی را حرام و نیمی را حلال بگویید من نیز به همان عمل می کنم زیرا فرمایشات شما از روی هوای نفس نیست و بر مبنای دستورات الهی است؛ ما حوزویان باید با پیروی از امام صادق علیه اسلام ولایت مدار بوده و با نصرت از اهل بیت علیهم السلام در راستای اسلام گام موثر برداریم.
 
انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • ایمیل‌ها کدام ویژگی‌های شخصیتی را افشا می‌کنند؟
  • دو توصیه کوتاه از امام صادق علیه‌السلام
  • آیین دمام‌ زنی به مناسبت شهادت امام صادق (ع) در بندرعباس
  • خدمت اهالی هرمزگان در چایخانه حضرت رضا علیه السلام
  • بندرلنگه در سوگ حضرت صادق علیه‌السلام
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)
  • امام صادق(ع) مرجع امت اسلامی است
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است