Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس نخستین روز ماه ذی‌الحجه، سالروز زیباترین پیوند آسمانی در جهان اسلام است؛ ازدواجی نمونه‌ که هرگز در تاریخ تکرار نشد. آثار و برکات پیوند فرخنده امیرالمومنین علی علیه‌السلام، با برترین بانوی دو عالم، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، تا قیام قیامت بلکه تا ابد، همه موجودات را بهرمند می‌سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام محمدهاشم شفیعی در گفت‌وگو با فارس درباره این ازدواج آسمانی گفت: برای خواستگاری، خدمت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، آمدند ولی نه تنها هر کدام، با جوابی از پیامبر روبرو شدند بلکه پیامبر، به خاطر گفتار برخی از آنها و به رخ کشیدن مال و ثروتشان، غضبناک شد. پیامبری که خدا او را به «خلق عظیم؛ خلق و خوی بزرگ» ستوده است. گویا ایشان منتظر امر الهی در این باره بود، تا اینکه جبرئیل نازل شد و با رساندن سلام خداوند عرض کرد: برخیز و به ‌سوی علیّ ‌بن ‌ابی ‌طالب علیه السلام برو، همانا مَثل او مَثل کعبه است که برای حج به‌سوی آن می‌روند، ولی وی به ‌سوی کسی نمی‌رود.

خداوند به فرشتگان دستور داد که بهشت را آذین‌بندی کنند

وی ادامه داد: سپس خداوند دستور داد که بهشت را آذین‌بندی کنند و به فرشتگان و ملائکه دستور آراستگی و... داد. زمانی که همه حاضر شدند و منبری از نور نصب شد، خطبه عقد ازدواج حضرت حضرت فاطمه سلام الله علیها و حضرت امیرالمومنین علیه السلام جاری شد و مهریه حضرت زهرا، یک پنجم دنیا تا روز قیامت برای او و فرزندانش قرار داده شد. سپس به پیامبرش دستور داد که عقد ازدواج فاطمه سلام الله علیها، را در زمین برای او بخواند.

ارتباط عروس قرآن، با این پیوند ملکوتی

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه سوره الرحمن در منزلت اهل بیت نامیده شده گفت: سوره الرحمن، علاوه بر اینکه از اول تا آخر، به طور کلی در شأن و منزلت اهل بیت علیهم السلام نازل شده است، عروس قرآن نیز نام گرفته است. و برای خواندن آن فضائل و برکات زیادی را بیان کرده‌اند از جمله: نورانیت دل و قلب، رسیدن به حقیقت انسانیت و مقام شفاعت و... امام صادق علیه‌السلام فرمودند: از قرائت سوره «الرحمن»، غافل نشوید زیرا این سوره، قلب منافقان را روشن نمی‌کند. از این روایت چنین استفاده می‌شود که اهل نفاق، هرگز از آثار و خواص این سوره بهره‌ای ندارند.

حجت‌الاسلام شفیعی ادامه داد: در این سوره، غیر مستقیم، به پیوند حضرت علی و فاطمه سلام الله علیهما، نیز اشاره شده است؛ زیرا امام صادق علیه السلام ذیل آیه «مَرَجَ‏ الْبَحْرَیْنِ‏ یَلْتَقِیانِ‏ بَیْنَهُما بَرْزَخٌ لا یَبْغِیان؛ فرمودند: «مراد از دو دریا، امیرالمومنین و فاطمه زهرا سلام الله علیهاست که هرگز به یکدیگر تعدی و ستم نمی‌کنند.» در ادامه به حاصل این پیوند؛ تولد امام حسن و امام حسین علیهم السلام، نیز اشاره شده است.

وی با اشاره به اینکه در چرایی نام‌گذاری این سوره به عروس قرآن چند دیدگاه وجود دارد، گفت: اول اینکه این سوره در بین دیگر سوره‌های قرآن، در زیباترین حالت بوده و از جایگاه ویژه برخوردار است، دوم اینکه مزین بودن این سوره به نعمت‌های خدا همان‌طور که عروس به انواع زیورها زینت داده می‌شود و سوم موزون بودن و آهنگ کلام این سوره، چنان سرشار نعمت و رحمت است که خواننده را به شور و شوق می‌آورد.

فاطمه زهرا سلام الله علیها، عروس قرآن ناطق

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه در برخی روایات، امیرالمؤمنین قرآن ناطق، معرفی شده است، گفت: از جمله، امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمودند: «أَنَا کَلَامُ‏ اللَّهِ‏ النَّاطِقُ‏، من کلام ناطق خدا هستم» یا «من کتاب ناطق خدایم.» در مقابل قرآن که ساکت و بی‌صداست. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نیز فرمودند: من دو چیز گرانبها در نزد شما قرار می دهم، قرآن و اهل بیت علیهم السلام. پس، این دو، عِدل یکدیگر هستند و اشتراکات زیادی بین قرآن و امیرالمومنین علیه السلام وجود دارد. نتیجه اینکه، فاطمه زهرا سلام‌الله علیها، عروس این قرآن ناطق است، همان‌گونه که قرآن صامت، از آن یاد کرده است، از این رو این سوره، عروس قرآن لقب گرفت.

خواندن این سوره در مراسمات

وی ادامه داد: از اینجا علت تأکید در خواندن این سوره معلوم می‌شود، زیرا علاوه بر آثار و برکات آن و آشنایی با نعمت‌های فراوانی که خدا در اختیار انسان قرار داده است، به نوعی تشفی قلب‌های انسان‌های داغدیده می‌شود و از سویی مقدمه‌ای برای آشنایی با مقام ولایت اهل بیت علیهم‌السلام است، زیرا این سوره هرگز در دل منافقان، جای نمی‌گیرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: زیباترین پیوند ازدواج امام علی و حضرت زهرا روز ازدواج عروس قرآن فاطمه زهرا سلام الله علیها علیهم السلام علیه السلام عروس قرآن اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۵۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد هادی مشیری خراسانی، کارشناس مذهبی درمورد شاگردان امام جعفر صادق (ع) گفت: امام جعفر صادق علیه‌السلام به عنوان یک شخصیت ویژه‌ی اسلامی؛ هم در جهان اسلام و هم در مکتب شیعه مطرح هستند.

وجود مبارک امام صادق علیه‌السلام در دوران خود از عظمتی برخوردار بودند که دانشمندان مطرح زمان نسبت به عظمت علمی حضرت علیه‌السلام همیشه معترف بودند. شخصیت‌هایی مثل ابوحنیفه، مالک و شخصیت‌های دیگری که بعضاً از شاگردان امام جعفر صادق علیهم السلام در میان شیعه محسوب می‌شدند. مثل جناب جابر حیان که دانشمندی اهل طوس بود و برای ادامه تحصیل به ری رفت و سپس، از آن جا عازم مدینه شد و به محضر امام جعفر صادق علیه السلام رسید و دو سالی در محضر حضرت علیه‌السلام شاگردی کرد و علوم فراوانی را فرا گرفت و وقتی برای دستگیری‌اش داخل منزلش رفتند و دستگیرش کردند مقداری از علوم خود را در کتاب‌های خود منتقل کرده بود که این کتاب‌ها توسط دشمنان زمان ازبین رفتند و بخش اندکی از علوم و رساله‌ها و کتاب‌های ایشان در اختیار شیعیان باقی ماندند و همین مقدار اندک از کتاب و رساله‌های ایشان باعث شدند تا این دانشمند بزرگوار به عنوان پدر علم شیمی در دنیا مطرح شود. 

حجت‌الاسلام مشیری خراسانی تصریح کرد: مفضل، یکی دیگر از شاگردان امام جعفر صادق (ع) و از اندیشمندان زمان خود بودند و حضرت علیه السلام عنایت ویژه‌ای به ایشان داشتند که در یک مقطعی هر روز صبح، امام جعفر صادق علیه السلام به ایشان مباحث توحیدی را در قالب معارف زیست محیطی و انسان شناسی و علوم مختلفی از این قبیل آموزش می‌دادند و این شاگرد امام جعفر صادق علیه السلام، کتابی را به نام «توحید مفضل» نوشت که حقیقتاً امروز، یکی از آثار فاخر علمی در جهان به ویژه نزد شیعه و مسلمانان است و وقتی این کتاب‌ها و آثار شاگردان امام جعفر صادق علیه السلام و افرادی که به دست حضرت علیه السلام تربیت شده و رشد پیدا کرده‌اند را نگاه می‌کنیم عظمت کار امام جعفر صادق علیه السلام، خودش را نشان می‌دهد. 

این کارشناس مذهبی مطرح کرد: هشام بن حَکَم از دیگر افرادی بود که از شاگردان و پرورش یافته‌های امام جعفر صادق علیه السلام به شمار می‌آمد که هارون عباسی درمورد ایشان می‌گفت زبان هشام در دل‌های مردم از هزاران شمشیر موثرتر است. 

وجود مبارک امام جعفر صادق علیه السلام علاوه بر تربیت شاگردان نسبت به رسیدگی به امور جامعه خود تلاش و همت ویژه‌ای داشتند؛ به طوری که حضرت امام جعفر صادق علیه السلام، بخشی از درآمد‌های خود را صرف نیازمندان جامعه کرده و حتی بخشی از آن‌ها را با بردن آذوقه درب منزلشان به صورت گمنام تأمین می‌کردند. به همین دلیل، به دوستان و شاگردان خود تأکید زیادی می‌کردند که اگر نیاز ندارند کار و تلاش کرده و با آن، دیگران را تأمین کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مشیری خراسانی افزود: یکی از دوستان امام جعفر صادق علیه السلام نقل می‌کند که در مسجد مشغول عبادت بوده است و حضرت امام جعفر صادق علیه السلام وارد مسجد پیامبر (ص) شدند و دیدند که دوست حضرت (ع) مشغول عبادت و دعا هستند. 

امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند که این وقت روز، این جا چه می‌کنی؟ آن فرد عرض کرد: آقا. الحمدالله وضع مالی بنده خوب است و دیگر، نیازی به کار کردن ندارم و به اندازه کافی، دارایی دارم و به همین دلیل، می‌خواهم بقیه عمرم را به عبادت صرف کنم. 

امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند: خیر. برو و کار کن و با انجام کار و بدست آوردن درآمد خود، زندگی دیگران که نیاز دارند را تأمین کن.

 این نشان دهنده نگاه عمیق اسلام به کسب و کار و ایجاد درآمد در سطح جامعه است؛ یعنی به گونه‌ای کسب درآمد کنیم که اگر خودمان به آن نیازی نداریم حداقل، دیگران بهره‌مند شوند. بنابراین، افراد در هر فضای اقتصادی که باشند موظف هستند برای تأمین جامعه و نیاز دیگران کار کنند و از درآمد و ثروت بدست آمده، دیگران را مورد بهره‌مندی قرار دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • درب طلای حرم امام رضا (ع) آماده شد + جزئیات
  • درب طلای حرم امام رضا (ع) آماده شد
  • درب طلای حرم امام رضا(ع) آماده شد
  • تکرار گناه فرصت‌ تعالی را از انسان می‌گیرد
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • مذاهب اسلامی برای کسب فیض به محضر امام صادق(ع) شرفیاب می شدند/ امام صادق(ع) مورد تأیید تمام مذاهب اسلامی هستند
  • اقدامات بی بدیل امام صادق علیه السلام در حفظ و صیانت از روایات
  • لرستان؛ سیاهپوشِ اختر ششم
  • سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)